top of page

ניוזלטר #93

הי :) אנחנו כעם עומדים למשפט בינלאומי ושוב הרגשת חוסר הצדק והקורבנות מרימים ראש כי איך זה יתכן שעברנו אירוע טראומטי בסדר גודל גדול כל כך ועדיין אנחנו האשמים והאחראים והצד השני שוב לוקח לנו את עמדת הקורבן? לעיתים רק כשהמציאות באמת לוחצת, אדם או עם יחויב להתמודדות אמיתית עם השייכות שלו לגבי המקום, העצמאות והחזון.
חווית הקורבנות כל כך מושרשת כאן אך זו בדיוק ההזדמנות לקחת אחריות, להתאחד, להשתחרר מחוויה זו ולעמוד על זכותנו היסודית לחיות במקום שבחרנו מבלי לנסות למצוא חן או ליפות את הדברים. כן ואכן אנו שולטים על עם אחר וזה יצטרך להשתנות, ואכן אין לנו הגדרה ברורה ביחס לרצוננו כעם אבל דווקא אירועים כמו ״בית המשפט בהאג״ יכולים לזרז את הגדרת העצמיות שלנו ולמרות הקושי והעלבון זו יכולה להיות נקודת מפנה.
היסטורית אנחנו ״עם נבחר״ ולכן מה שמותר לעמים אחרים, לנו אסור לעשות, מאיתנו מצופה להוביל, לקדם את הטוב, הצודק והנכון ואיננו עושים זאת בפועל ולכן הזעם מופנה אלינו.  

אדם יכול לעבוד כל חייו באותה עבודה, לגור כל חייו באותו רחוב, ללכת תמיד באותו שביל, לגור ליד אותם אנשים ועדיין להרגיש חוסר שייכות. אדם אחר יכול לגור בכל מקום בעולם, להרגיש אוניברסלי, לגור כל פעם בעיר אחרת, לעבוד בכל עבודה זמנית, להקים ולסיים מערכות יחסים ככל שהוא נע למקום חדש ולכאורה ״להתחיל מהתחלה״. הוא יכול להרגיש את החיים הללו כמו תייר שקובע את מקומו לפרק זמן מסוים שבו הוא חווה ומרגיש, סופג ולומד את המקום שבו הוא נמצא ואת אורחותיו ואז הוא נפרד וממשיך הלאה כי הוא מרגיש שייכות שמבוססת על ההחלטה להיות שייך בכל עת ולא על ידי הצורך להתקבל על ידי אחרים.  

פודקאסט - פרק 93 -חשיבות התרגול הרוחני

הפרק עוסק בחשיבות התרגול הרוחני ככלי ולא כמטרה בפני עצמה. אני מדבר בפרק הזה על התבוננות, הקשבה ומיקוד כבסיס לבהירות פנימית והכרות עצמית ועל הצורך לדעת ולרתום לשם כך כוונה רצינית, טהורה ולא אנוכית. אני מספר על חשיבותה של ההתמדה כדי לאפשר מרחב אמיתי של תרגול ולא לחמוק ממנו ברגע שמתגלה המכשול הראשון או שהתרגול לא עומד בציפיות התוצאה שביקשתם כי בסופו של דבר תרגול נכון ״מרגיש מועיל״ למרות הקשיים המובנים שיש בכל תרגול. הוא  מקדם התפתחות, חיובי והוא צריך להימדד עפ״י התהליך ולא על פי התוצאה. יש להתייחס אל התרגול בנחת ולהינות מהתהליך.
יש בפרק עוד הרבה סיפורים, דוגמאות וענין רב, כך אני מקווה :)

אפשר להאזין לפרק כאן 

איור- פודקאט - תחנת ירח- פרק 93 על חשיבות התרגול הרוחני

האימייג׳ הזה נוצר ב מידג׳רני AI

עוד כמה מילים על תרגול רוחני

המטרה של התרגול הרוחני היא לא להמציא שום דבר חדש אלא להתחבר אל המהות שנמצאת מעבר לאשלית החומר הנוכחת באופן טבעי וללא מאמץ. התרגול מבקש מיקוד והתבוננות ומטרתו היא להתבונן בדברים בפשטות. עבור דרך הסתכלות כזו (והרבה פעמים) נחוצה נוכחות של מורה שמכיר או מכירה את הדרך, את האתגרים ואת סודותיו של התרגול ועדיין מוטב שישררו ביניכם יחסי אמון ולא רק יחסי סמכות. דבר נוסף שמדגיש את נחיצות המסגרת של התרגול ואת חשיבות הבחירה של המורים היא שהמורים יכולים לכוון ולהדריך אתכם רק עד לאן שהוא הגיעו בעצמם.
כל תרגול נכון מוביל לחופש וחירות, הוא תמיד חיובי גם אם יש בתוכו מהמורות וקשיים ותמיד יהיו כאלה. הכוונה האמיתית שלו היא לעצים ולעודד את ההתפתחות שלכם ולהקל עליכם לממש את מה שבחרתם ועבור זה יש לנקוט בגישה ניטרלית שנשענת על מיקוד, רצינות וכוונה טהורה ולא אנוכית.
הדבר הנוסף שקשור אל התרגול הוא רכישת הידע ודיברתי על זה הרבה בפרק בפודקאסט. והדבר האחרון בנושא זה: הוא הידיעה שכל תרגול מכוון אל תהליך ולא לתוצאה ויש לתת על כך את הדעת ולנטרל עד כמה שניתן תחרות והשוואה עם דרכם של אחרים, לכבד את התהליך האישי ולדעת לחצות מכשולים בתוכו כי בסופו של דבר גם התרגול הוא צורה של ידע וזה מאפשר היכרות עצמית דרך התבוננות והתמדה.



ובנושאים אחרים של הניוזלטר :
מהי אמת ?

ככל שההתפתחות האנושית גוברת (או הולכת אחורה) היא נשענת יותר ויותר על טכנולוגיה כדרך לצרוך מידע וידע וזה נהיה מורכב יותר לדעת ולהבדיל בין אמת לשקר. העולם הטכנולוגי מחקה את מבנה התודעה וכמו ״תעתועי המינד״ הוא משטה באדם ובחוויה האישית האותנטית שלו וסוחף אותו לתחומים שאמורים לחזק את שליטתו שלו כשליט בלעדי על החוויה שבה האדם עומד חסר אונים.
לבני אדם קל יותר לתת קדימות לתבנית השכלית שזועקת (לעיתים) שהיא זו שיודעת הכל או ״את האמת״ על פי הלוגיקה והניסיון הפרקטי שמוכח הרבה פעמים דרך ניסיונם של אחרים. ״ההוכחות״ הללו באות ומתייצבות כעובדות למרות שההרגשה והאינטואיציה יכולים לספר ולהראות דברים שונים לגמרי. האמת אומרת שיש ומתקיימים תהליכים שהם בכלל לא הגיוניים אבל דווקא מתוכם מתרחשת פריצת הדרך המחשבתית או הרגשית שמניעה תהליכים חשובים שלא נלקחו מראש בחשבון אבל הם התבררו כמהלך מבריק של אמת.



מאבק תודעתי של בוט אינטרנטי
המאבק התודעתי בין גורמי השכל והרגש מתרחש בגלל צורת חשיבה של נפרדות. לאדם נח הרבה פעמים לצעוד בתוך עדר או צביר של בני אדם עם מחשבות דומות לשלו כי הוא מבקש לצעוד בדרכם של אחרים על מנת להיות ״בטוח בדרכו״,  להיות דומה לאחרים ולא לצאת כנגד הזרם ולקחת על עצמו סיכונים מיותרים וכך והרבה פעמים הוא מוותר על ייחודיותו ועל האפשרות לדעת את אמיתותיו.  
תהליך דומה מתרחש מבחינה טכנולוגית כשבני אדם מוזנים מאותם אתרים ואפליקציות שמהם הם ניזונים ואלו בתורם רק מתעצמים מבחינת היכולת להשפיע על בני אדם, קשה יותר להבדיל בין אמת לשקר ובין אדם אמיתי שנמצא מאחורי המקלדת לבין בוט שמפציץ במידע על מנת להסית את האדם לאותה דיעה שהוא חפץ בה. העניין הוא, שזה הפך למלחמה של ממש וככל שהטכנולוגיה משכללת את שיטותיה נראה שהבוטים האינטרנטיים או הבינה המלאכותית הופכת להיות דומה לבני אדם בו בזמן שהאמת אומרת שגם בני האדם הם אלו שהופכים יותר ויותר להיות בוטים אינטרנטיים ומתנהגים כמוהם.

להיות בוט אנושי

להיות בוט אנושי זה אומר שיש לך הרבה כח להשפיע כי קיים עבורך מרחב בלתי תלוי וחופשי שבו אתה יכול לומר, לכתוב ולצייץ כל מה שבה לך מבלי שתידרש להתעמת עם הדברים  או ״להיות נאמן לאיזה מקור״ או לבטא את התפיסה הייחודית שלך או שמישהו יבדוק את המניע האמיתי שלך, להיפך, בני אדם מפרסמים פוסטים או ציוצים רבים שכל המטרה שלהם היא להסית, להפריד ולפלג מתוך מניע של כח, שליטה והרגשה שהם יכולים לשנות את החוויה האנושית ולנסות להשפיע על אחרים. העמדה הזו נותנת תחושת כח ורצון להשפיע. אדם בוט כזהות אישית נשאר הרבה פעמים אנונימי, כי כל אחד יכול לבטא את מה שמונח בקרקעית תודעתו ולכן וככל שעובר הזמן המסרים, החומרים, הדעות והביטויים רק מקצינים כי התחושה הכאוטית מאפשרת לכל אחד להביע את דעתו ולהיות בר סמכה והרגש הרבה פעמים מנצל את הבמה שניתנת לו על מנת להעצים ולהקצין את החוויה. בסוף טכנולוגיה זה כלי נהדר ופורץ דרך אבל גם הוא זקוק לפרופורציות, חינוך והכרה בערך האחדות.  

התודעה היא ידע אודות המציאות והיא פועלת אל מול תהליכים רגשיים ותהליכי חשיבה שמזהים מושגים. עומס מנטלי תמיד גורם בעיה ולכן בני אדם עושים איחוד מושגים או השטחה של עומק הידע על מנת להימנע מעומס יתר של פרטים ונתונים במחשבתם וזה גורם לכך שאנשים לא בודקים דברים לעומק אלא מתייחסים לכל דבר ששמעו או שקראו בעיתון למשל כאמת צרופה וכך הם פותחים את הדלת התודעתית להשפיע עליהם ולהשתלט על התודעה שלהם מתוך אותו כורח של חיסכון וקושי לבדוק את הדברים לעומקם.

התפתחות ידע

מידע זה דבר נפוץ ובעולמנו הוא מתרחב באופן אקספוננציאלי בו בזמן שידע הוא גם דבר זמין אבל צריך לדעת לחפש ולמצוא אותו תוך שאתה בורר ומסיר את המיותר .
ידיעה היא ידע שעבר הטמעה רגשית וזה כבר כרוך בחוויה אישית ואתה לא רוכש ידיעה מכל דבר אלא ממה שאתה זקוק לו באמת על מנת לקדם את החוויה האנושית שלך וזה כולל למידה מהנסיון שלך והבנה של דפוסי הפעולה וההתנהגות שלך.
בינה וחוכמה לא מתייחסות אל ידע אלא אל אמת שאמורה להפוך לבסיס מוצק של התנהלות ולכן , אי אפשר לדעת הכל וגם לא צריך לדעת הכל ועדיין בני אדם מרפרשים באינטרנט ״ורק קוראים כותרות״ או גוללים אפליקציות עד שהעין שלהם תקלוט משהו שיעורר בהם עניין. בגלל חוסר היכולת להכיל ריבוי של נתונים קשה יותר להעמיק בדרך כזו שמפציצה את התודעה במידע ולא מאפשרת נחת, מיקוד ומרחב נאות על מנת לבדוק, להטמיע ולעכל בנחת ידע וכך רבים נתקעים בשלב המידע שהם צורכים ולעתים זה מעכב את ההתפתחות.

התודעה של רבים נחטפה ע״י גורמים מניפולטיביים ומסחריים שכל מטרתם היא לשלוט על הגוף והתודעה שלכם ולשלול את החירות שלכם ולכן כל אחד צריך לעשות סדר עם עצמו ולהגדיר מראש מה הוא היה רוצה ללמוד,  לדעת במה הוא מתמקד ומה נמצא בראש הדברים. להגדיר לעצמו במה הוא מתעניין ומה נכון לו לחקור לעצמו. בשולי הדברים יש הרבה מידע מיותר וזה מה שצריך לשאוף ולחתוך ולצמצם: את העיסוק בשולי בדברים כדי שלא ייווצר עומס על המערכת החשיבה המושגית והיא תוכל לעסוק בעיקר : במה שהייתם רוצים ללמוד ולדעת בראש הדברים ובמה אתם מתעניינים ונכון לכם לחקור.

בואו להאזין 

 יש  עוד הרבה הסברים, סיפורים ומוסיקה  של עידו אז…. אתם מוזמנים בשמחה להאזין  לפרק בספוטיפיי או באפל פודקאסט או להאזין לפרק כאן 

 

איקון שהוא קישור לאפליקצית ספוטיפיי
איקון שהוא קישור לאפליקצית אפל פודקאסט
איקון שהוא קישור לאפליקצית יו טיוב
bottom of page